maanantai 24. syyskuuta 2012

Metro Kebab, Hämeentie 6

Perjantai-illan sählypelin jälkeen on aika pistäytyä kebabille Hämeentie 6:ssa sijaitsevaan Metro Kebabiin. Metro Kebabin työntekijät ovat bangladeshilaisia, joten tämä kebu saattaa epäilyttää joitakin turkkilaisen herkun ystäviä. Kantri-Masa tilaa Metrospecialin (7,80€) ja Juju kebab orientalin (7,20€). Molemmat päätyvät juomaan ison colan (2€/kpl).

Ennen koehenkilöitä sählyistä kebabille on jo ehtinyt Jussi, jonka (tämänkin) päivän valinta on pitakebab (5,10€). Pita saa syöjältään kiitosta edullisesta hinnasta ja siitä, että liha ei ole huonoa.

Metrospecial-annoksessa on kebablihan lisukkeena salaatin ohella sekä ranskalaisia perunoita että riisiä. Kebabliha on ihan OK, Suomessa se harvoin on edes näin hyvälaatuista. Välillähän Suomessa kebabia ei pysty selvinpäin edes syömään. Riisi tuntuu vähän turhan itämaiselta kebabin rinnalle, mutta se on hyvän makuista. Ranskikset ovat tarpeeksi kuumia ja rapeita, hampurilaispaikoista saa harvoin samalle tasolle yltäviä raneja. Suurta miinusta saa salaattikastike, joka on suorastaan hirveää. Keinotekoisen makuista makeaa sinappista litkua, hyi.

Kebab orientalin lohkoperunat ovat aluksi kuumia ja pahvisia. Perunat pehmenevät ja muuttuvat enemmän suunmukaisiksi ajan kuluessa, kun kebabliha ja kastike luovuttavat niille aromiaan. Lihan tai kastikkeen maku ei ole mitenkään erityisen mieleenpainuva hyvässä tai pahassa. Peruskepsua.

Annokset ovat riittävän isot nälän viemiseksi, ja kebabia on tarpeeksi. Kaiken kaikkiaan, annoskoko ja edellä mainitut makuseikat huomioon ottaen, hinta-laatu-suhteen voi sanoa olevan kohdallaan. Kummaltakin lautaselta löytyy vain yksi orpo vihreä pepperoni, mikä on aika surullista. Aina pitäisi muistaa pyytää laittamaan niitä reilusti.

Metro Kebab
Kuvan pitakebab syötiin toisella kerralla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti