torstai 20. syyskuuta 2012

Heipan Herkkulounas, Kolmas linja 11

Heipan Herkkulounas on pieni 60-lukuhenkinen lounasbaari olematta retroa. Viereisessä korttelissa kulman takana on Oiva Bistro. Kolmannen linjan elämää baarin ikkunan läpi seuratessa voi odottaa Fredin kävelevän ohi vihellellen hetkenä minä hyvänsä. Sisustus koostuu jalkapallojoukkueiden viireistä ja valokuvista sekä kahvi- ja kevytolut-mainoksista. Vastaanotin on viritetty Radio Suomen taajuudelle, ja saamme muun muassa kuulla, millainen merisää on odotettavissa.

Ruokalistalta löytyy leikkeitä, pihvejä, jonkin verran kalaa ja muutamia salaatteja. Päivän lounaslistalle (hintahaarukka 8,80-15,00€) on valittu kahdeksan annosta, mukaan lukien hernekeitto pannarilla, onhan torstai. Torstaisin tarjoillaan myös pähkinävanukasta, jonka saamme kuulla olevan ravintolan suosituin jälkiruoka. Tarjoilijan mukaan jotkut tulevat syömään varta vasten torstaisin saadakseen kyseistä herkkua. Lounasta tarjoillaan klo 10.30-15.30.

Kumpikin tilaa porsaanleikkeen sienikastikkeella (päivän hinta 9,30€) sekä pienen pullon keltaista Jaffaa (2€). Näillä eväillä on rakennettu Suomen moottoritiet. Masalle lisukkeeksi paistetut perunat ja Jujulle ranskalaiset - muut vaihtoehdot ovat muusi, keitetyt perunat, riisi ja kasvikset. Lounaan hintaan sisältyy salaattipöytä, leipä, vesi/mehu/maito/piimä ja kahvi/tee tai jälkiruoka.

Valitsemamme leike on isonpuoleinen, paneroitu ja kyllin rasvainen. Ranskalaisissa on niin paljon suolaa, että sosiaali- ja terveysministeriö kieltäisi annoksen myymisen, jos siitä tietäisi. Sanalla sanoen perunat ovat herkullisia. Lautasen reunaan on pakko hakata ruokalusikallinen ruskeaa HP-kastiketta. Ravintoympyrän täydentää minimaalinen määrä keitettyjä herneitä ja porkkanoita, jotka tietenkin jätetään lautasen reunalle koskemattomina.

Asiakaskunta koostuu paikallisista asukkaista ja ruumiillisen työn tekijöistä. Todennäköisesti olemme ainoat, joille käynti Heipan Herkkulounaassa on ensimmäinen. Naapuripöydässä raksamiehet luonnostelevat muistiinpanoja lautasliinaan. Tästä ravintolasta ei kukaan poistu nälissään.

Heipan Herkkulounas

Porsaanleike sienikastikkeella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti