lauantai 20. lokakuuta 2012

South Beauty, Sörnäisten rantatie 8

Koska pidätämme oikeuden venyttää henkisen Kallion rajoja parhaaksi katsomallamme tavalla, voimme surutta käväistä jälleen kulinaristisella retkellä maantieteellisen Kallion ulkopuolella Hakaniemessä. Tällä kertaa sivuttaisliikkeemme kohdistuu Sörnäisten rantatien ja Hakaniemenkujan kulmaan, josta löytyy ravintola South Beauty. Blogin Kiinaviikot jatkuvat, siis.

South Beauty

Sählytreeneistä mukaamme on lähtenyt Teemu. Ravintolaan saavuttuamme meidät ohjataan saliin, joka on pari askelmaa katutason yläpuolella. On painostavan hiljaista. Musiikkia ei taustalla ole, ja tänä lokakuisena perjantai-iltana ravintolassa aterioi meidän seurueemme lisäksi vain yksi asiakas. Sisustukseltaan South Beauty on vaalean beigen värinen ja epäkiinalaisen laitosmainen. Toki Kiina-tilpehööriä on jonkin verran.

Sali ja taka-alalla maksava asiakas kassalla

Ruokalistat saatuamme pohdimme hetken aikaa kunnes Teemu tilaa Peking nautaa (7,5€), Juju Kanaa Sechuan (7€) ja Masa Porsasta chilikastikkeessa (7€).  Jätettyämme ruokatilaukset sisään pyydämme olutta. Tarjolla on vain ykkösolutta, mikä tuntuu ensin pieneltä maailmanlopulta. Masa olisi halunnut Tsingtaota. Päädymme silti kukin ottamaan pullon Koffia (à 2€). Koffin ykkönen toimii ihan hyvin sählyn jälkeiseen nestevajauteen, pettymys ei olekaan ehkä niin suuri kuin miltä se aluksi vaikutti.

Peking nauta

Teemun riskiveto osoittautuu onnistuneeksi valinnaksi: naudanliha on pehmeää eikä purukumimaista toisin kuin tämän hintaluokan kiinalaisissa yleensä. Tulisuus on Teemun mukaan sopiva. Sechuan kana on mehukasta. Annos on merkitty ruokalistalla erittäin tuliseksi samoin kuin Masan possu, joka maistuu sekin hyvälle. Erittäin tulista kumpikaan tosin ei ole vaan sekä kanan että porsaan maku kehittyy miedosta kohti tulista päätyen lopulta tilaan "ei tää nyt niin tulista oo, mut on täs ehkä jonkin verran chilii". Punainen ihmemauste, toisin sanoen hikiuute, yhdessä annosten chilisyyden kanssa nostattaa lopulta ujon hien pintaan, ellei sitten kyseessä ole urheilun sekä saunomisen aiheuttama jälkihiki.

Kana Sechuan

Jokaisen annoksen kastikkeesta löytyy samat kasvit: bambua, sipulia, vihreää paprikaa, purjoa ja porkkanaa. Kastike on sakeaa ja alkaa tympiä lihan loputtua, kun pieni etikkamaisuus alkaa lyödä läpi. Niinpä epäilemme, että kaikilla onkin ollut samaa kastiketta lautasella ruokalajien nimistä huolimatta. Porkkanan kypsyysaste on täydellinen - se on selkeästi vain käynyt pannulla ja on mukavan rapsakkaa.

Porsas chilikastikkeessa

Annokset eivät ole yhtä rasvaisia kuin vaikkapa taannoin Happy Dragonissa. Riisi on aseteltu muotilla lautasille pieniksi kummuiksi, ja risteilevää riisikippoa ei näy. Lautaskoot ovat riittävät, ja jokaiselta jää ainakin vähän riisiä syömättä. Makuun kaikki ovat pääosin tyytyväisiä varsinkin lihojen suhteen, vaikka kastike jättää hieman toivomisen varaa. Hintataso on kovin alhainen. Luultavasti paljon tätä halvemmalla ei pääruokaa kiinalaisesta ravintolasta itäisen kantakaupungin alueella saa. Vatsat täynnä lähdemme jälleen Karhunpoikaan jälkipeleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti