sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Little Hong Kong, Toinen linja 11

Blogin Kiinaviikot jatkuvat. Vieläkin. Kävimme keskustelua aiheesta "seuraavalla kerralla ei sitten mennä kiinalaiseen" ja tuntia myöhemmin löydämme itsemme kiinalaisesta ravintolasta. Tällä kertaa menemme Little Hong Kongiin, joka on Masalle uusi tuttavuus. Juju on täällä käynyt jo aiemminkin, mutta edellisestä kerrasta on ainakin vuosi aikaa.

Little Hong Kong on siisti ja hillityn Kiina-henkisesti sisustettu. Vaaleansinisten seinien päälle on lyöty puolipaneeli ja boordi, jossa on jotain kullanväristä ornamenttia punaisella pohjalla. Tiskillä lohikäärmepylväät vartioivat kahden pannun Moccamasteria. Pöydissä on valkoiset pöytäliinat -  vahakankaiset toki. Ulkona kesää odottaa terassirakennelma.

Little Hong Kong

Istumme pöytään ja saamme ruokalistat. Ensimmäisellä sivulla on juomavaihtoehtoja. Masan silmiin on jo pongahtanut isot Zhujiang-olutmainokset seinällä. Zhujiang on hieman toista kiinalaista olutta, tästä blogistakin tuttua, Tsingtaota vahvempaa ja maistuvampaa. Selaamme ruokalistaa läpi ja päädymme seuraaviin valintoihin: Jujulle Kolme pientä ateriaa ja Masalle Porsasta Ma La. Tarjoilija tiedustelee, saako Ma La olla tulista. Olutta tilatessamme käy harmiksemme ilmi, että Zhujiangia ei olekaan saatavilla. Tsingtaota (4,90€) kuitenkin löytyy, ja tilaamme sitä pullot molemmille.

On myöhäinen arki-ilta, ja ravintolassa ei lisäksemme ole muita ruokailijoita. Yksi asiakas käy visiittimme aikana hakemassa noutoruokaa. Annoksiemme valmistumista odotellessamme kuuntelemme, kuinka keittiöstä kantautuu vaimeasti veitsellä pilkkomisen ja pannun sihinän ääniä radion säestyksellä. Korvaan tarttuu radiokanavan ohjelmavirrasta mm. Chris Rean Road to Hell.

Jujun tilaama annos Kolme pientä ateriaa (11,50€) sisältää härkää ja vihanneksia, kanaa tomaattichilikastikkeessa ja jättikatkarapua osterikastikkeessa. Naudanliha on elastista ja muistuttaa laitoskebabia. Broileri on juuri ja juuri kypsäksi paistettua, ja maidonvaaleaa lihaa olisi voinut ruskistaa hieman. Tipun maussa sinänsä ei ole valittamista. Aavistuksen liian pehmeiksi päästettyjä jättikatkarapuja on miedon osterikastikkeen seassa yhteensä kaksi kappaletta. Suuhun jää kevyt meren maku.

Kolme pientä ateriaa

Porsas Ma La (9,00€) on yllättävän tulinen. Yleensähän tällaisissa kinkkirafloissa tuliset ruoat eivät ole nähneetkään tulista. Hikeä tämä ei kuitenkaan otsalle nosta, vaikka melkein voisi luulla, että kyseinen reaktio tapahtuisi ruokailijassa. Porsaassa ei ole valittamista ja kasviksetkaan eivät ole ylikypsiä. Kaikki ainekset ovat vain käyneet pannulla. Kastike on vetinen eikä limainen niin kuin kiinalaisissa safkoissa yleensä. Iso ja chilinen annos vaikuttaa keitolta, joka pitäisi syödä riisin kanssa.

Porsas Ma La

Annokset ovat riittävän isoja, ja ruokailun jälkeen on kohtalaisen turvonnut olo. Reilun kympin hintainen Kolme pientä ateriaa jättää monilta osin toivomisen varaa niin, että kustannus menee väistämättä vähän yläkanttiin. Naudanlihan valmistaminen ei ole tämänkään kiinalaisen ravintolan ydinosaamista. Porsas toisaalta on erittäin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti