perjantai 12. lokakuuta 2012

Happy Dragon, Helsinginkatu 11

Takana jälleen yhdet bänditreenit. Saavumme sporalla Kurviin ja lähdemme kävelemään Hesarin pohjoispuolta pitkin. Päädymme ensimmäiseen ruokapaikkaan, kiinalaiseen ravintola Happy Dragoniin, joka on kummallekin uusi tuttavuus. Ravintola on pieni ja nuhjuinen, ja siellä on 20 asiakaspaikkaa. Seinillä on vaaleaa tapettia ja ruskeaa puolipaneelia. Taulujen kuvastona on karppeja, kukkia ja lintuja sekä kiinalaista kalligrafiaa. Sisustuksen kruunaavat itämainen rihkama paperilyhtyineen ja patsaineen ja 70-lukulaiset keltaruskeat kattolamput pöytien yllä. Joka puolella on tarjouksista kertovia lippulappusia.

Saapuessamme ravintolaan meiltä tiedustellaan, syömmeko paikan päällä vai otammeko annokset mukaan - erikoishintaisia takeaway-annoksia on tarjolla paljon, mistä myös ravintolan ulkopuolinen kyltti kertoo. Ravintolan annosten hinnat vaihtelevat seitsemästä yhteentoista euroon, takeawayn voi saada halvemmallakin. Päätämme jäädä, minkä jälkeen meidät ohjataan istumaan ainoaan vapaaseen pöytään, jota peittää saatanan ruma vahakankainen pöytäliina. Saamme nopeasti ruokalistat ja juomat, eikä annostenkaan valmistumisessa kestä kauan.

Kumpikin ottaa juotavaksi 0,33 litran pullon Tsingtaota (4,90€), joka on maailman suosituin kiinalainen olutmerkki Kiinan ulkopuolella. Tsingtao on maukas saksalaistyyppinen lager, ja se sopii hyvin yhteen kiinalaisen ruoan kanssa.

Masa tilaa porsaanlihaa Beijing Hoi-Sin Chili (8,50€). Jujun valinta on paistetut nuudelit kanalla ja katkaravuilla (8,50€) tulisella kastikkeella. Molempien annosten oheen on ruokalistassa merkitty yksi chili tulisuuden asteen osoittamiseksi. Nuudelit voit pyytää myös miedolla kastikkeella.

Masan annoksessa on porsaan ja Hoi-Sin-kastikkeen lisäksi ainakin paprikaa ja bambua, ja se tarjoillaan riisikulhon kanssa. Tulisuutta on suomalaisittain sopivasti, potkua ei juuri ole, mutta chilin tuntee. Annos sopii suolaisen ruoan ystävälle, sillä soijakastiketta ei tarvitse lisätä.

Nuudelit maistuvat täyteläiselle ja rasvaiselle kuten asiaan kuuluukin. Pinnalle on ripoteltu ilmeisesti seesaminsiemeniä. Katkaravut ovat pieniä ja mauttomia. Kana maistuu... kanalle, se on hyvää, mutta sitä voisi olla enemmän. Lisäksi nuudelien seasta löytyy sipulia, paprikaa ja pikkuisia porkkananpaloja. Varsinkin sipuli täydentää annosta hienosti. Kastike on täysosuma, chiliä löytyy riittävästi, mutta ei liikaa. Kerrankin mystiseen punaiseen mausteseokseen, jota kiinalaisista ravintoloista aina löytyy, ei ole  tarvetta kajota.

Happy Dragon on positiivinen yllättäjä Hesarin pikkukapakoiden joukossa. Sisustukseltaan ravintola muistuttaa tyypillistä halpiskiinalaista. Paikka on huolittelematon, jopa ruma. Siitä huolimatta tai juuri siksi tunnelma on miellyttävän kotikutoinen, ja ripeä ja ystävällinen palvelu saa meidät tuntemaan itsemme tervetulleiksi. Viereisessä pöydässä vietetään syntymäpäiväjuhlia. Aikuiset puhuvat kiinaa ja lapset keskenään suomea. Poistumme ravintolasta tyytyväisinä ja kylläisinä ja toivotamme henkilökunnan kanssa toisillemme hyvät viikonloput.

Porsaanlihaa Beijing Hoi-Sin Chili


Paistetut nuudelit kanalla ja katkaravuilla



Happy Dragon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti