lauantai 6. lokakuuta 2012

Pacifico, Helsinginkatu 15

Lauantaiaamu. Puhelimeni on soinut useamman kerran ja viestiäkin on tullut. Herään vasta kolmanteen soittoon. On Jujun syntymäpäivä, ja hänen vaimonsa on kutsunut minut mukaan brunssille, tuolle aamiaisen ja lounaan rennommalle sekasikiölle, Pacificoon juhlistamaan Jujun merkkipäivää. Mukanamme on myös Jukka ja Maarit, jotka ovat Pacificon brunssin veteraaneja, sekä Jujun sisko Sara kuopuksineen.

Pacificossa on kaksi brunssikattausta: klo 11.00 ja 13.00. Otamme valitettavasti osaa ensimmäiseen kattaukseen, ja paikka on ihan täyteen ammuttu. Brunssi maksetaan baaritiskille, jonne on pitkä jono.Brunssin hinta on 12,95 €. Maksutapahtuman yhteydessä mukaan annetaan lautanen.

Ruokaa on neljässä eri pisteessä, joista kaksi on pääsalissa ja kaksi takahuoneessa. Jokaisessa pisteessä joutuu jonottamaan, tämä on selkeästi hyvin suosittu brunssi. Lämpimiä ruokia jonottaessa joutuu venailemaan pitempään, muilla pisteillä jonojen pituus on ihan inhimillinen.

Ensimmäisessä pisteessä on lämpimät safkat ja pientä suolaista. Valittavissa on prinssinakkeja ja lihapullia, paistettuja tomaatteja, munakokkelia, papuja ja muita sörsselejä. Näiden jälkeen on nachoja, salsaa ja chipotlea. Pekonittomuus iskee pahasti silmään. Aamiainen ilman pekonia on kuin maalin tuulettaminen ilman paitaa - keltainen kortti.

Toisessa pisteessä on jogurttia, myslejä, muroja, pakastemarjoja(?), tuoreita hedelmiä ja piirakkaa jälkkäriksi. Takahuoneesta löytyy leipäpöytä, jossa tarjolla on leipää ja sen päälle salamia, kinkkua ja kasviksia, sekä juustoa. Taas harmittaa tuo pekonittomuus. Takaa löytyy myös juomaosasto, josta löytyy kahvia, teetä ja mehuja.

Jukan ja Maaritin mukaan Pacificon brunssi on erittäin tasalaatuinen ja siihen ei koskaan pety, mutta se ei koskaan yllätäkään. Yhdellä lautasella operoiminen osoittautuu ongelmalliseksi siinä vaiheessa, kun on onnistunut kylliksi läträämään eri sooseilla ja puhdas lautas-ala alkaa olla finito. Sosiaalisen median mukaan "pekoni on kovassa harkinnassa syksyn brunssimenuuhun!"

Ruokailun jälkeen "Raatteentiellä" alkaa olla jo riehakas meininki. Kadulla heiluu sulassa sovussa niin krapulan ja nousuhumalan välillä taiteilevia hipstereitä kuin vähän väsähtäneempiä alanmiehiäkin. Joku yrittää värvätä itselleen hakijaa Alkoon.

Pacifico

Tutti frutti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti