Tam Tam on jo toinen afrikkalainen ravintola Kalliossa. Tällä hetkellä se on kuitenkin ainoa laatuaan, sillä Kolmannen linjan Baobab on jo sulkenut ovensa. Hämeentien ja Neljännen linjan kulmasta löytyvä ravintola tarjoaa tilat noin 20 ruokailijalle. Seinillä on kirjavasti värejä kuten vihreää, purppuraa ja oranssia. Esillä on afrikkalaista(?) nykytaidetta, ja sisustus on toteutettu hyvällä maulla.
|
Tam Tam |
Listalla on viisi ruokalajia, joista kunkin voi valita joko kasvis-, kana-, kala- tai lihavaihtoehtona. Liha tarkoittanee nautaa. Annosten hinnat vaihtelevat yhdeksästä kahteentoista euroon.
Masa tilaa madesun kanalla (à 9,90€) ja Juju benachinin kanalla (à 9,90€). Juomiksi tilataan mango- ja guava-Rubiconit (à 2,50€). Madesu on mautonta ja vaatii enemmän Maggi-kastiketta, joka ruokalistallakin annoksen kohdalla erikseen mainitaan. Kanan lisäksi lautaselta löytyy vaaleaa riisiä ja papumössöä. Benachin sisältää herne-maissi-paprikasekoitusta, sipulia ja makaronia sekä ruskeaksi värjättyä riisiä. Maultaan annos on hyvin mieto, mutta Maggi-kastikkeen lisääminen auttaa asiaa. Soijan ja etikan sekoitukselta maistuva (mutta soijaton) Maggi tuntuu olevan annosten keskeinen ainesosa. Lisukesalaatti koostuu lehtisalaatista, kurkusta, tomaatista ja sinappikastikkeesta. Kastike ja tomaatti eivät maistu kovin hyvälle.
|
Benachin |
|
Madesu |
Annoksista jää päällimmäisenä mieleen yrittämisen puute. He-ma-pa ja euron makaronit tekevät ruoasta väistämättä halvanoloisen. Benachin olisi ollut jopa parempi pelkällä sipulilla höystettynä. Joko annoksiin pitäisi satsata enemmän tai sitten hintoja pitäisi tiputtaa. Kannatamme ensimmäistä vaihtoehtoa. Masa on aiemmin syönyt Tam Tamissa pähkinäisen labandan, joka maistui ja näytti hyvin pitkälti samalta kuin berliiniläisessä Senegambia-ravintolassa. Juju on hiljattain palannut Gambian-lomalta hyvinsyöneenä ja on siksi hieman kriittinen annoksensa suhteen.
|
Juomat |
Hinta-laatu-suhde on aavistuksen etukenoinen, mutta voisimme harkita uutta visiittiä. Tam Tamista saa turvallista eksotiikkaa, ja ravintola on tervetullut lisä kalliolaiseen ravintolamiljööseen varsinkin, jos annoksia hieman petrataan.
|
Keskeinen ainesosa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti