lauantai 27. huhtikuuta 2013

Salpimienta, Fleminginkatu 7

Sanotaan, että pizza on paskimmillaankin parasta. Ei muuten pidä paikkaansa.

Ravintola Salpimienta sijaitsee Flemarilla entisen Merirosvon paikalla. Perjantai-iltana puoli kahdeksan aikaan melkein kaikissa ravintolan pöydissä on asiakkaita, ja sisäilman halkaisee viiltävä nousuhumalaisen keski-iän ohittaneen naisen ääni. Saamme paikan ikkunapöydästä, kun pizzoja mukaan ottava seurue tekee sopivasti lähtöä meidän astuessamme sisään.

Salpimienta

Iso kolmostuoppi maksaa ennen klo 18:aa 3,30€ ja sen jälkeen 3,80€. Ruokalistalta löytyy pizzaa, pannupizzaa ja kebabia. Listalla on mm. Merirosvo special, jota täytteidensä perusteella kutsutaan yleensä Empire specialiksi. Salpimientasta saa Empireä ilman specialia eli kinkkua ja tuplajuustoa. Listan mukaan vegaaneille on tarjolla soijavaihtoehtoja. Lisätoimenpiteistä kuten täytteen vaihtamisesta tai pizzan puolittamisesta veloitetaan yksi euro. Extratäytteet kustantavat 1,50€. Vesilasin hinta on 0,50€.

Masa tilaa Tornadon (salami, kebabliha, jalopeno,  tuore sipuli, feta - hinta 8,50€) ja pullon Coronaa (4€). Jujun valinta on Hovin special (salami, kinkku, kebabliha, pekoni, tuore tomaatti, kananmuna - hinta 8,50€) ja iso kolmonen.

Tyypilliseen kalliolaiseen tapaan seiniltä löytyy puolipaneelit ja tiilikuvioinen verhoilu. Kuten tavallista täälläkin on televisio päällä. Poikkeuksellisesti kanava on äänetön Yle TV1 vaikka lähetyksessä ei ole edes vuorossa urheilua. Baaritiski muistuttaa kansallisromanttiseen tyyliin halkopinoa (mitä vittuu?). Lisäksemme ravintolassa on yksi ruokailija, muut juovat olutta. Asiakkaiden ikä vaihtelee arviolta 20:sta 60:een. Trendikkyys on tästä paikasta kaukana.

Tiski

Hanaolut maistuu väljähtyneelle. Ehdimme jo ihmetellä, kuinka kauan annostemme valmistaminen kestää, kun lätyt tuodaan pöytään. Kummankin pizzat ovat reunoilta mustiksi palaneet. Jujun pizzassa on reikä(???). Mahdollisesti olemme saaneet eteemme kautta aikain huonoimmat pizzat. Pizzoissa on niukasti täytettä, ja ne ovat kooltaan "sopivia" mutta vaikuttavat pienemmiltä kuin Kalliossa yleensä. Jujun pizza maistuu pääasiassa noelle ja suolalle, joskin kananmuna olisi kaivannut enemmän sitä suolaa. Arvoitukseksi jää, sisältääkö pizza tuoteselosteen mukaista kinkkua. Lautasella on karrelle kyrvähtänyt liuske, joka muistuttaa maultaan uuniin unohdettua Saarioisten kuraläppää. Masan pizzasta on ilmeisesti tyystin jäänyt pois tuore sipuli, ja fetakuutioita on ruhtinaalliset viisi kappaletta. Makuina erottuu suola ja jalopeno. Täytteiden vähäisyydestä johtuen pizzaa ei voi suositella krapula-ateriaksi.

Pizza disastro

Pizza catastrofe

Tarjoilija hakee lautaset mustine pizzanreunoineen ja kysyy, oliko reuna liian kovaa. Selvästi henkilökunta on itsekin huomannut, että ei mennyt ihan putkeen. Silti ilmassa on seivailun makua, kun kommenttimme palaneesta ruoasta kuitataan selityksellä, että reunat tummuvat usein kun pizza on paksu. Paksujahan lättymme eivät olleet, mikä voi joidenkin mielestä olla positiivinen piirre. Aterian jälkeen on nälkä ja palaneen maku suussa.

Se ensimmäinen ruokailija on syönyt pizzansa kokonaan, ja naapuripöytään tarjoiltava pizza näyttää normaalilta. Mahdollisesti meillä kävi huono tuuri, kun lätyt paloivat. Me tuskin menemme Salpimientaan toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti